Peste 60 de persoane au participat, la Muzeul Bucovinei, la o sesiune de discuții privind delegarea autorității părintești pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate


Intră acum și în grupul de

La Muzeul Bucovinei a avut loc joi, 17 august, în cadrul manifestărilor dedicate proiectului „Luna diasporei”, întâlnirea cu titlul „Trăiri, nevoi, dorințe” organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în parteneriat cu Salvați Copiii filiala Suceava. La eveniment au participat peste 60 de persoane, reprezentanți ai primăriilor din județ și ai instituțiilor organizatoare.

„Scopul întâlnirii a fost acela de a disemina bunele practici în aplicarea dispozițiilor Legii 272/2004 în ceea ce privește delegarea autorității părintești pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate”, a precizat Camelia Iordache, Președintele filialei Salvați Copiii.

Camelia Iordache a menționat că în cadrul întâlnirii au fost prezentate metodele și tehnicile de delegare a autorității părintești, în conformitate cu legislația în vigoare precum și proiectul „Protecție și educație pentru copiii cu părinți rămași la muncă în străinătate” derulat de Salvați Copiii România, cu finanțare de la Fundația Velux, de către Nadia Crețuleac, director general DGASPDC, Doina Fîntînariu, psiholog și coordonator proiect Salvați Copiii Suceava și Laurențiu Tudorache, consilier juridic Salvați Copiii România.

„A fost prezentat în mod special site-ul www.copiisinguriacasa.ro,care reprezintă o sursă de informare și consiliere psihologică și juridică, atât pentru copii și părinți dar și pentru specialiști. Întâlnirea s-a încheiat cu dezbateri asupra temei și cu discuții pe cazuri”, a mai spus Camelia Iordache.


Intră acum și în grupul de