Băișanu: Universitatea Suceava va obține construcția unui cămin studențesc. Important este să aibă locuri de cazare suficiente. Dacă va fi cu 200 de locuri, e ca și cum ai avea 11 copii și doar două paturi


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va beneficia de finanțare guvernamentală pentru construcția unui cămin studențesc, dar el consideră că este nevoie ca acesta să aibă un număr suficient de locuri de cazare și a subliniat că Guvernul va trebui să înțeleagă necesitățile USV.

„Este o nevoie a Universității Suceava care nu are în momentul de față spații suficiente pentru numărul de studenți pe care îi are. Foarte mulți studenți stau în chirie, plătesc 100, 150, 200 de euro, în funcție de cât e chiria”, a spus Băișanu în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

El a arătat că Senatul Universității Suceava a transmis o informare privind necesarul, iar Suceava se află între primele patru universități din România care ar avea dreptul, în baza programului de guvernare PSD-ALDE și a promisiunii din programul de guvernare că se vor face 30 de cămine studențești.

„Promisiunea de a face 30 de cămine studențești este normală și firească. Problema este cât de mare faci căminul. Că dacă tu ai nevoie de 900 de locuri de cazare și se face un cămin cu 40 de locuri de cazare, zici că ai făcut, dar nu ai făcut”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că trebuie adus un proiect la Suceava care să satisfacă nevoile universității sucevene.

„Interesul nostru în momentul de față și al meu ca deputat și profesor al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava este să aducem un proiect care să fie aprobat la un număr suficient de mare de locuri de cazare”, a spus Băișanu.

El a adăugat că din ceea ce a înțeles este s-au făcut proiecte de cămine standard pentru toate universitățile.

„Dacă se vine cu un singur cămin nu am făcut absolut nimic și cred că e nevoie de două sau de trei cămine”, a spus deputatul.

El a amintit că terenul de 30 de hectare alocat pentru campusul II a fost transferat USV când rector era Adrian Graur, iar el era subprefect și apoi prefect de Suceava și că a fost o muncă de doi ani de zile pentru a se crea această zonă compactă de teren.

„Sunt convins că Universitatea Suceava va primi un cămin. Interesul nostru este să primească un număr cât mai mare de locuri de cazare. Bătălia este să convingem Guvernul României să facă cât e nevoie. Dacă se face doar un singur cămin cu 200 de locuri, e cum ai avea 11 copii și doar două paturi”, a conchis Băișanu.

 


Intră acum și în grupul de