Primăria va aloca 50.000 lei pentru cea de-a III-a ediție a evenimentului „Crosul Sucevei – aleargă pentru sănătatea ta”


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană urmează să aloce 50.000 lei pentru cea de-a III-a ediție a evenimentului „Crosul Sucevei – aleargă pentru sănătatea ta”. În acest sens, consilierii locali vor dezbate, în ședința de joi, 31 august 2017, un proiect de asociere între municipiul Suceava și Asociația Județeană de Atletism Suceava.

Potrivit proiectului de hotărâre, Asociația Județeană de Atletism Suceava a adresat Consiliului Local Suceava invitația de a-i fi partener în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Crosul Sucevei – aleargă pentru sănătatea ta”, ediția a III-a,  care se va desfășura în data de 9 septembrie a.c..

„Necesitatea realizării acestui proiect se datorează în primul rând dorinței populației de practicare a sportului pentru sănătate”, se arată în expunerea de motive a primarului Sucevei, Ion Lungu.

Startul competiției va fi dat de pe esplanada Casei de Cultură Suceava, traseul fiind compus dintr-o singură buclă, pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Giratoriu – Mc Donald᾽s, Nicolae Bălcescu.

Traseul va fi semnalizat prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersecțiile cu diverse străzi adiacente) și va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasați în diferite puncte ale traseului.

În ceea ce privește participanții, vor fi cinci grupe de vârstă, masculin și feminin, după cum urmează: 8-13 ani fete – distanță de alergare 2000 de metri; 8-13 ani băieți – distanță de alergare 2000 de metri; 14-18 ani junioare – distanță de alergare 2500 de metri; 14-18 ani juniori – distanță de alergare 2500 de metri; 19-39 ani feminin – distanță de alergare 2500 de metri; 19-39 ani masculin – distanță de alergare 2500 de metri; 40-49 ani feminin – distanță de alergare 2000 de metri; 40-49 ani masculin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani feminin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani masculin – distanță de alergare 2000 de metri.

Conform proiectului de hotărâre, pentru realizarea evenimentului sportiv, Primăria Suceava va aloca 50.000 lei.

Toți participanții la cros vor primi tricouri, iar câștigătorii medalii, cupe și rucsacuri.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de