Cușnir atrage atenția asupra slăbirii autorității statului, exemplificând cu ”focarul din Șcheia”. Flutur: E nevoie de acțiuni pentru întărirea autorității statului. Președintele ATOP Suceava: Cauza e valul de pensionări


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Suceava Dan Ioan Cușnir, a atras atenția, luni, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava despre actuala situație de slăbire a autorității statului, aprecierea sa fiind întărită de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care consideră că e nevoie de acțiuni de întărire a autorității statului, iar președintele ATOP Suceava, Eugen Șalar, a explicat că situația este generată de valul de pensionări din sistem.

Cușnir a vorbit despre slăbirea autorității statului, dând ca exemplu punctual „focarul de la Șcheia”.

„Cum este posibil ca niște indivizi care locuiesc fără forme legale, care nu au autorizații de construire pentru casele pe care le construiesc, să taie cauciucurile de la mașinile de poliție și a doua zi să nu fie desant de jandarmi și mascați peste ei? Este un ultraj împotriva unor persoane deținătoare de autoritate publică”, a spus consilierul județean.

El consideră că statul devine din ce în ce mai slab și că a atras atenția în plenul CJ Suceava despre această situație.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este de acord cu aceste aprecieri, dar că sunt mai multe probleme în acest sens.

„Nu e numai asta. Sunt mult mai multe la care trebuie să tragem un semnal serios de alarmă privind autoritatea statului.  Aici e vorba și de legislația care îi apără și pe cei care intervin pentru că am avut nefericitul caz din Gara Burdujeni.Aici trebuie să ne înscriem în acțiuni pentru întărirea autorității statului, dar și a cetățeanului”, a spus Flutur.

Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava, Eugen Șalar, a răspus că la Șcheia s-au luat măsuri de suplimentare a efectivelor și că în cazul tăierii cauciucurilor mașinii de poliție cei trei minori au fost depistați și reținuți.

„Cauza principală o consider numărul mare de ieșiri la pensie a personalului din domeniul de ordine publică, iar efectivele sunt foarte foarte subțiri”, a spus Șalar.

El a arătat că la Fălticeni, pe timp de noapte e o singură patrulă și că își aduce aminte că acolo funcționau câte 12-13 patrule.

„Elementul principal este lipsa de efective”, a spus Șalar.

Președintele CJ Suceava a subliniat că instituția are obligația să se adreseze inclusiv Ministerului de Interne pentru a sesiza aceste lucruri și a cere suplimentarea efectivelor acolo unde este cazul.

 


Intră acum și în grupul de