Aproape 850 de locuri libere în judeţul Suceava pentru sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat

Peste 850 de locuri libere sunt în judeţul Suceava pentru sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat, care a început, marți, înscrierea elevilor desfăşurându-se în două etape.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că pentru sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat sunt 718 locuri libere pentru învăţământul profesional de stat, din care 38 de locuri sunt pentru învăţământul profesional de stat-învăţământ special din planul aprobat  și nouă locuri libere sunt prentru învățământul dual.
Alte 114 sunt locuri pentru rezolvarea cazurile speciale. Aceste locuri au rămas neocupate după prima etapă a admiterii din locurile suplimentare pentru rromi.

De precizat este că, în perioada 29-31 august 2017, zilnic, până la ora 15:00, elevii se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

În perioada 4-5 septembrie are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

Conform MEN, înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată în zilele de 29 și 30 august, până la ora 15:00, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere. Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează învățământ dual.

Sursa citată precizează că şcolarizarea în învățământul dual are o durată de trei ani și include stagii de pregătire practică în cadrul companiilor partenere.

“Elevii beneficiază de o bursă lunară de 200 de lei, de o bursă suplimentară, precum și de alte facilități prevăzute în Contractul de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual, cum ar fi: transport, cazare și masă asigurate de operatorii economici în mod gratuit”, mai arată MEN.

(Liliana Bujdei)