Zonă Specială de Siguranță Publică instituită la Șcheia. Copiii surprinși că au comis infracțiuni riscă să fie preluați în centre de plasament


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat că în comuna Șcheia a fost instituită din data de 28 august Zona Specială de Siguranță Publică ceea ce presupune, din partea IJP Suceava, luarea de măsuri suplimentare față de cele curente implementate până acum.

Măsurile urmează să fie derulate pe o perioadă de 30 de zile perioadă când se speră remedierea situației actuale, iar în acest timp va fi instalat și un sistem video de supraveghere, iar din octombrie vor fi angajați și zece polițiști locali.

Prefectul a spus că primarul din Șcheia a asigurat-o că în data de 3 sau 4 octombrie va fi organizat concursul pentru ocuparea celor zece posturi de polițist local.

Ea consideră că după epuizarea celor 30 de zile de instituire a Zonei Speciale de Siguranță Publică, Poliția Locală urmează să preia situația remediată din punct de vedere infracțional la nivelul comunei, iar nivelul de supraveghere să fie un suport real în activitatea Poliției Locale.

Mirela Adomnicăi a mai declarat că s-a stabilit și o abordare integrată ținând cont de problemele ridicate de polițiștii din Șcheia, ce țin de faptul că marea majoritatea a infractorilor identificați  sunt minori și cu consecințe asupra răspunderii penale a acestora și de faptul că anchetele sociale întocmite de asistentul social din Primăria Șcheia nu s-au finalizat cu recomandări de scoatere din mediul familial și plasare în centre sub supravegherea DGASPC Suceava.

Astfel, în momentul în care este identificat minorul infractor Poliția va sesiza DGASPC care va cere din nou o anchetă socială Primăriei comunei Șcheia, iar la modul real, recomandarea asistentului social să fie de scoatere din mediul familial și plasarea într-un centru de plasament, a spus prefectul.

Ea a apreciat că astfel acești minori vor putea să beneficieze de un tratament și o asistare profesională din partea specialiștilor DGASPC Suceava.

 


Intră acum și în grupul de