Primarul Ion Lungu „mută” grădinița din Obcini în Ițcani: Ne pare rău că cei din Obcini n-au dorit să facem această grădiniță acolo


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, joi, în urma ședinței de Consiliu Local, că va propune un proiect pentru construcția cu fonduri europene a unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Ițcani. Decizia a fost luată de edilul-șef după ce consilierii locali au respins proiectul grădiniței din curtea Şcolii „Ion Creangă” din cartierul Obcini.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea de principiu pentru construirea unei unități de învățământ pentru preșcolari în cartierul Obcini, în curtea Școlii gimnaziale „Ion Creangă” Suceava a fost respins de Consiliul Local, cu 11 voturi pentru, 8 împotrivă și 3 abțineri, după ample discuții ce au durat mai bine de o oră, și la care au asistat profesori și elevi ai școlii, dar și părinți.

Cu toate că primarul municipiului Suceava a evidențiat faptul că o grădiniță cu program prelungit în cartierul Obicini este o necesitate, fiind ultima șansă a municipalității de o construi pe bani europeni, consilierii locali ai PSD nu au fost convinși de argumentele aduse de primar, dar și de alți consilieri ai PNL, între care viceprimarul Lucian Harșovschi, Angela Zarojanu și Cristian Irimie.

Liderul consilierilor locali social-democraţi, Vasile Mocanu, s-a pronunţat împotriva proiectului, el explicând că grădinița ar putea fi amplasată într-o altă zonă, tot în cartierul Obcini, și că în doar o oră a identificat două locuri care întrunesc toate condițiile pentru ridicarea unei unități de învățământ pentru preșcolari.

Potrivit consilierului PSD, cele două locuri identificate sunt în preajma Bisericii „Sf. Mina” și lângă magazinul „Dany Gry”.

De asemenea, împotriva proiectului s-au pronunțat și elevii și profesorii Școlii gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, care s-au arătat deranjați de faptul că o parte din spaţiul verde al unităţii de învăţământ va fi distrus și că nu se vor respecta recomandările Uniunii Europene cu privire la spațiul verde alocat per elev sau preșcolar.

De remarcat este faptul că în apărarea intereselor lor, atât elevii, cât și profesorii au fost foarte vocali, au aplaudat luările de cuvânt ale consilierilor PSD care le-au susținut cauza, și au ridicat cartonașe roșii la argumentele aduse de primarul Ion Lungu și de consilierii liberali pentru realizarea proiectului.

„Paradoxal, împotriva acestui proiect de învățământ sunt oameni din domeniul învățământului. Asta deranjează un pic” a spus primarul Sucevei.

El a mai adăugat că votul a fost unul politic, consilierii PSD dorind să „sacrifice orașul pentru o luptă cu primarul Lungu”.

„Mi-am făcut iluzii că vom putea lucra cu PSD spre binele comunității. M-am înșelat amarnic”, a mai declarat primarul Sucevei.

Întrucât proiectul a fost respins, fapt ce a generat în sala de ședințe a Consiliului Local lungi aplauze din partea grupului de profesori, elevi și părinți, primarul Ion Lungu a declarat că va „muta” grădinița în cartierul Ițcani, cel mai probabil în apropierea Școlii nr. 7 „Grigore Ghica”.

„Este nevoie de o grădiniță modernă în cartierul Ițcani. Ne pare rău că cei din Obcini n-au dorit să facem această grădiniță acolo. Atunci când vor fi întrebări pe această temă vor răspunde ei, nu noi”, a menționat primarul Ion Lungu.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de