Dezvăluire surpriză: Județul Suceava va beneficia de un elicopter SMURD ca recompensă pentru că șeful ISU Suceava, gen. Ion Burlui, nu s-a pensionat deși pierde financiar


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, susține că județul Suceava va beneficia de un elicopter SMURD ca recompensă pentru că șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, nu a depus cerere de pensionare și rămâne în sistem deși pierde din punct de vedere financiar.

„Ceea ce mă bucură, în această perioadă a pensionărilor, a hemoragiilor din MAI, că cel puțin la Suceava, la conducerea ISU, generalul Burlui a ales să rămână în continuare deși pierde consistent în ceea ce privește cuantumul pensiei”, a declarat prefectul în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

Adomnicăi a spus că șeful ISU Suceava i-a povestit că, în urmă cu două săptămâni, a participat la pensionarea generalului Olteanu care a condus ISU Tg Mureș unde este dispeceratul de suflet al secretarului de stat Arafat și unde a fost prezent și Raed Arafat care a discutat cu Ion Burlui pe tema pensionărilor din sistem.

„ I-a comunicat generalului Burlui că mai sunt încă trei șefi de inspectorate în țară care au ales să nu se pensioneze, pierzând din acest punct de vedere, la pensie și ca și recompensă, le-a promis că cele patru județe vor beneficia, în urma procedurii de achiziții care trebuie finalizată, de patru elicoptere SMURD. Acesta este motivul pentru care județul Suceava va avea un elicopter SMURD și nicidecum un telefon sau o altă intervenție de altă natură. Mai mult decât atât, doamna ministru de Interne i-a chemat pe cei patru și a ținut, personal, să le mulțumească că sunt atât de dedicați sistemului și chiar consider că această alegere a domnului Burlui va fi benefică județului Suceava din mai multe perspective, nu doar din perspectiva ISU”, a declarat Adomnicăi în emisiune.

Prefectul de Suceava consideră că e nevoie de mai multe persoane cu dedicarea pe care o are generalul Ion Burlui.

„Mi-aș dori să avem mai mulți oameni ca dumnealui în sistem și în MAI, aspect subliniat și de doamna ministru”, a mai spus Mirela Adomnicăi.

 

 


Intră acum și în grupul de