Flutur, la deschiderea anului școlar: Sper că va veni ziua când și în România vor fi prețuiți mai mult cei care au o meserie de bază


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, la deschiderea anului școlar la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Suceava unde a spus că cei care vor absolvi acest liceu vor avea o meserie de bază.

El a spus că a ales să participe la deschiderea anului școlar la această unitate școlară și pentru că e subordonată Consiliului Județean Suceava instituție care se ocupă de finanțarea acestei unități.

Flutur a arătat că CJ Suceava a avut grijă ca unitatea să beneficieze de tot ceea ce este necesar, că unitatea funcționează legal având autorizație de funcționare și mai ales că această unitate a primit calificativul foarte bine din partea ARACIP.

„E o școală serioasă”, a spus Flutur.

El a subliniat că aceasta este o școală profesională și a apreciat că s-a greșit că s-au cam eliminat școlile profesionale în ultimii ani.

„Ne uităm că termini un liceu sau o facultate sau două și nu ai o meserie de bază. De aici pleci cu o diplomă și cu o meserie de bază, fie că vorbim de domeniul lemnului, de textile, de pielărie, de mecanică. Sunt niște câștiguri pe care le veți avea toată viața. Sper că va veni ziua când și în România vor fi prețuiți mai mult cei care au o meserie de bază”, a spus Flutur.

El a menționat că important este că după patru ani absolvenții vor pleca la drum „nu cu două diplome și nicio meserie, ci cu o meserie în buzunar”.

Flutur a spus că cei care studiază la această unitate au făcut o alegere bună și le-a transmis să fie mândri de această școală, care este o școală bună cu peste 600 de elevi, peste 130 de cadre didactice și multe ateliere.

Președintele CJ Suceava a asigurat cadrele didactice că va rămâne în parteneriat cu ei și că va răspunde nevoilor acestei unități școlare și a menționat că va găsi resurse pentru finanțarea acesteia deși pentru ultima lună din an nu există încă finanțarea pentru școlile speciale din județ.


Intră acum și în grupul de