Numărul copiilor vaccinaţi antirujeolic s-a dublat în județul Suceava în luna august faţă de luna iulie, iar procentul refuzului la vaccinare a scăzut de la 12 la sută la sub 7 la sută


Intră acum și în grupul de

 

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că în cursul lunii august au fost vaccinaţi antirujeolic 3839 de copii din judeţul Suceava, numărul copiilor vaccinaţi fiind aproape dublu faţă de luna iulie, când a fost raportată vaccinarea a 2006 copii atât din lotul de bază, cât şi din rândul restanţierilor.

“Procentul de acoperire vaccinală rămâne totuşi suboptimal, dar considerăm că dacă se merge în acest ritm, până la sfârşitul anului îi vom recupera pe cei mai mulţi dintre restanţieri. Ne bucură totuşi faptul că a scăzut procentul refuzurilor la vaccinare de la 12 la sută la sub şapte la sută”, a spus Zorescu.

Ea a precizat că prin derularea campaniei de informare de către autorităţile sanitare, dar şi de către cadrele medico-sanitare şi de asistenţii comunitari din judeţ cu privire la importanţa vaccinării copiilor s-a constatat o creştere a numărului copiilor vaccinaţi antirujeolic, nemaifiind înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire.

Medicul sucevean a făcut apel la părinţi să-şi vaccineze copiii, mai ales că odată cu debutul noului an şcolar se regrupează colectivităţile de copii şi creşte riscul transmiterii unor infecţii.
Zorescu a spus medicii de familie din judeţul Suceava dispun de dozele de vaccin ROR necesare imunizării copiilor pentru perioada următoare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de