305 amenzi aplicate și 20 de permise reținute de polițiștii suceveni, în weekend, pentru viteză excesivă. Un șofer din Rădăuți a fost depistat circulând cu 134 km/h prin Vicovu de Sus

Polițiștii rutieri suceveni au aplicat weekendul trecut 305 amenzi și au reținut 20 de permise pentru viteză excesivă.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 8 – 10 septembrie, zilnic, peste 50 de poliţişti rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere. Acestora li s-au adăugat peste 100 de poliţişti avizaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră de la nivelul posturilor şi secţiilor de poliţie. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene. De asemenea, aparatul laser TrueCam a fost utilizat pe DN2 şi pe DN17.

”În perioada 8-10 septembrie a.c., Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat acţiuni specifice pe linia combaterii excesului de viteză.

în cadrul acţiunilor au fost constatate două infracţiuni, ambele pentru conducere fără permis de conducere.

Au fost aplicate 463 sancţiuni contravenționale, în valoare de 155.947 lei, din care 305 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 31 de  permise de conducere, din care 20 pentru viteză excesivă.

De asemenea, au fost ridicate 7 certificate de înmatriculare”, arată sursa citată.

Poliția Suceava notează că un bărbat de 30 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Vicovu de Sus, cu viteza de 134 km/h în localitate.

Un tânăr de 27 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Mihai Eminescu, din localitate, fără a deţine permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, subliniază Poliția Suceava.