Primarul Sucevei anunță că se pot declanșa procedurile de licitație pentru salubrizarea menajeră a municipiului Suceava. El speră că în primăvară ar putea fi semnat contractul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice a avizat caietul de sarcini pentru licitația pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava și că, așa cum s-a stabilit cu consilierii PSD, urmează să fie discutat și aprobat în Consiliul Local.

În acest sens, Consiliul Local Suceava se va întruni, luni, în ședință extraordinară, pentru a aproba caietul de sarcini cu completările stabilite de autoritatea de achiziții publice.

Astfel, au fost solicitată eliminarea discriminării  între mașinile noi și vechi, să fie calculată, matematic, durata contractului sau să fie demonstrat matematic nivelul de redevență.

„E un nou început. Sperăm ca de această dată să ajungem la capăt că avem nevoie de acest contract de salubrizare menajeră, avem nevoie de modernizara colectării deșeurilor menajere”, a spus primarul.

El a spus că la începutul anului viitor s-ar putea semna contractul, dacă nu vor fi probleme legate de contestații.

 

Potrivit proiectului, între investițiile pe care trebuie să le facă operatorul sunt realizarea a minim 30 de puncte de colectare supraterană selectivă cu patru containere pentru hârtie, sticlă, metale și plastic, dar și realizarea unui număr de câte o sută de platforme subterane și semi îngropate.

 

Din cele 100 de platforme îngropate, 15 vor fi amplasate în cartierul Obcine, 23 în cartierul George Enescu, 9 în cartierul Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni și 3 în Ițcani, a spus Lungu care a menționat că acestea au un sistem hidraulic de ridicare și înlocuire.

 

Platformele semi-îngropate vor fi amplasate 14 în cartierul Obcine, 24 în cartierul George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25  în Burdujeni și 3 în Ițcani.

 

Firma câștigătoare a licitației se va ocupa de întreținerea și igienizarea acestor platforme de colectare, va achiziționa autospeciale, europubele și eurocontainere și va înființa punctul de sortare, dar va asigura și un dispecerat unde sucevenii pot apela.

 

Între obligațiile firmei se numără și achiziționarea și montarea, anual, a minim o mie de coșuri de gunoi stradale, dar și amenajarea a două locuri de joacă pentru copii în fiecare an, cu o suprafață de 500 de mp.

Licitația are o valoare estimată de 83,829 de milioane de lei pentru o perioadă de 12 ani.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de