Flutur: Master Planul de Turism al județului Suceava va conține strategia de dezvoltare și promovare turistică cu scopul creșterii numărului de turiști și a perioadei petrecute în județ


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, după o ședință cu primarii din județ că se lucrează în prezent la întocmirea Master Planului de Turism al județului Suceava.

El a spus că acest Master Plan va conține o strategie de dezvoltare  a rețelei de pensiuni, a serviciilor conexe cu scopul creșterii numărului de turiști și a perioadei petrecute de turiști în județ.

„Nu putem fără o coordonare a activităților de turism o strategie privind dezvoltarea rețelei de pensiuni, a serviciilor, conectarea lor, asocierea lor pentru a participa la diverse târguri și acțiuni de promovare”, a spus Flutur.

El a adăugat că prin acest plan va fi transmisă și poziția Sucevei față de noua lege a turismului privind asocierea pentru managementul destinațiilor turistice.

„Mă refer la ceea ce trebuie să facem noi pentru ca turiștii să stea mai multe nopți în județul Suceava. Și asta depinde de foarte mulți factori și dacă cineva nu le coordonează s-ar putea să pierdem din potențialul pe care județul Suceava îl are”, a spus Flutur.

El a mai declarat că numărul de turiști în județ a fost în creștere în acest an față de anul trecut și a exemplificat doar cu numărul de vizitatori la muzeele arondate Muzeului Bucovinei care au fost până în 12 septembrie de 243.000, în condițiile în care în tot anul 2016 numărul de vizitatori a fost de 220.000.

Flutur a estimat la 300.000 numărul de vizitatori la muzeele din județ până la sfârșitul acestui an.


Intră acum și în grupul de