Peste 2.300 de cereri de cazare în căminele Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și doar 1.070 de locuri disponibile


Intră acum și în grupul de

Studenții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au depus peste 2.300 de cereri de cazare pentru cele 1.070 de locuri disponibile în cele cinci cămine ale universității. Abia de anul viitor însă numărul locurilor disponibile ar putea fi mai mare, după ce USV va lua în administrare căminul de la Liceul Alimentar.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti, prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că, noul an universitar va debuta luni, pe 2 octombrie, și pentru ca totul să fie în ordine, în această vară s-au efectuat lucrări de igienizare, reparații curente și mici modernizări.

Gabriela Prelipcean a precizat că universitatea suceveană se confruntă cu o problemă în ceea ce privește locurile de cazare, iar în acest an aproximativ 50% din solicitările pentru un loc în cămin nu vor putea fi onorate.

„Avem 1.070 de locuri disponibile. Ne-am fi dorit să fie mai multe, solicitările nu scad, dimpotrivă sunt mai multe ca anul trecut ținând cont că vor intra în anul întâi un număr mai mare de studenți români de pretutindeni. Avem peste 2.300 de cereri de cazare, deci 50% din cereri nu vor putea fi onorate. Sperăm anul viitor să avem un număr de locuri de cazare ceva mai mare”, a spus Prelipcean.

Prorectorul USV a mai arătat că universitatea suceveană a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Suceava să pună la dispoziție o situație cu privire la numărul de locuri neocupate în căminele colegiilor și liceelor din municipiul Suceava, astfel încât pe 27 septembrie studenții să se poată caza și în cadrul acestor unități.

Cât privește situația căminului de la liceul Alimentar, abia după ce va trece în administrarea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și după ce se vor realiza lucrări de modernizare va putea fi locuit de studenții USV.

„Căminul de la liceul Alimentar urmează să treacă în administrarea universității. Încă se lucrează la documentația care va fi transmisă către minister de către Primărie. Sperăm ca anul viitor, în octombrie, să putem asigura și acolo locuri de cazare”, a mai spus Gabriela Prelipcean.

Ea a menționat că în toate căminele universității au fost efectuate lucrări de reparaţii şi de igienizare, însă pentru că nu se pot asigura spații de cazare alternative, Căminul C1 din campus nu a putut intra în reparaţii capitale.

În ceea ce privește restaurantul-cantină al USV, și acesta se va deschide odată cu noul an universitar, pe 2 octombrie, programul fiind între orele 12.00 și 20.00.

Prorectorul USV responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti a menționat că și la cantină au fost efectuate mici lucrări de renovare, dar și de igienizare, iar din acest an cei care vor lua masa la restaurantul-cantină vor putea vedea și numărul caloriilor porțiilor de mâncare, acesta fiind un proiect al studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară și a celor de la Specializarea Nutriție și Dietetică.

„Sperăm ca pe parcursul primului semestru să materializăm acest proiect, dacă nu, pe măsură ce vor fi evaluate, vor apărea și în meniu”, a precizat Prelipcean.

Prorectorul sucevean a mai arătat că tarifele de cazare și cele de la cantină au rămas la nivelul anului universitar precedent.(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de