Studenții suceveni învață să devină antreprenori în cadrul Laboratorului de Incubare a Afacerilor

La USV sunt acreditate două cursuri de formare profesională pentru manager de proiect şi pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale

În cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava funcționează un Laborator de Incubare a Afacerilor, un spațiu în care studenții, dar și absolvenții instituției pot urma două cursuri de formare profesională pentru manager de proiect şi pentru dobândirea de competenţe antreprenoriale.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti, prof. univ. dr. ec. Gabriela Prelipcean, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că în cadrul universității sucevene, prin Laboratorul de Incubare a Afacerilor, sunt acreditate două cursuri, unul de competențe antreprenoriale și unul de manager de proiect.

„Acest laborator împreună cu regulamentul de funcționare a societăților antreprenoriale pentru studenți pot reprezenta forme prin care studenții, dar și absolvenții noștri pot veni să lucreze aici, să-și dezvolte o afacere, prin urmarea acestor cursuri și prin obținerea certificatelor”, a spus Gabriela Prelipcean.

Prorectorul USV a precizat că profesorii și cercetătorii din cadrul Laboratorului de Incubare a Afacerilor desfășoară și activități de consultanță, coaching și mentoring.

În ceea ce privește cursul de manager de proiect, acesta acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de manager de proiect, indiferent de tipul de proiect sau locul de muncă de bază al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcție.

De asemena, cursul pentru dobândirea de competențe antreprenoriale reprezintă un curs de inițiere care sprijină ideile de dezvoltare a micilor afaceri în Bucovina, prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale pentru cei interesaţi să inițieze sau să dezvolte o afacere.

Cele două cursuri sunt autorizate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), iar cursanţii vor obţine, în urma unui examen, un certificat de absolvire cu avizul  Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și al Ministerului  Educaţiei Naţionale, însoţit de suplimentul descriptiv care atestă competenţele dobândite, certificatele obţinute fiind valabile în toate țările Uniunii Europene.

Informații detaliate despre Laboratorul de Incubare a Afacerilor și înscrieri pot fi găsite la adresa www.incubaf.usv.ro.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...