Peste 3.500 de candidați s-au înmatriculat la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava după încheierea celor două sesiuni de admitere. Prorector USV: Este cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani


Intră acum și în grupul de

Peste 3.500 de candidați s-au înmatriculat la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava după încheierea celor două sesiuni de admitere organizate în lunile iulie și septembrie de instituția de învățământ superior. Rezultatul admiterii din 2017 este cel mai bun din ultimii cinci ani. Anul trecut, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, s-au înmatriculat circa 3.200 de studenţi.

794 de candidați s-au înmatriculat la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava după sesiunea de admitere din septembrie 2017, la programele de licență – zi și ID, masterat și conversie profesională.

Potrivit rezultatelor publicate de USV, după admiterea organizată în perioada 6 – 20 septembrie 2017, la programele de studii universitare de licenţă Zi s-au înmatriculat 349 persoane, la programele de studii de licenţă Învăţământ la Distanţă s-au înmatriculat 155 persoane, la Licenţă români de pretutindeni (R.Moldova şi Ucraina) – 16.

De asemenea, la programele de studii universitare de masterat s-au înmatriculat 187 de persoane, la masterat români de pretutindeni – 23 de candidaţi şi la Conversie profesională – 64 de persoane.

Astfel, cei 794 de candidați înmatriculați în sesiunea de admitere de toamnă se alătură celor 2.716 candidați înmatriculați după prima sesiune de admitere din acest an, ce s-a desfăşurat în perioada 25-28 iulie 2017.

„Peste 3.500 de noi studenți la programele de licență, master și doctorat ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în urma admiterii din acest an, cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani”, a precizat prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, responsabil cu activitatea ştiinţifică, prof.univ.dr.ing. Mihai Dimian, pe pagina sa de socializare.

În acest an, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a scos la concurs, pentru cele zece facultăți 1.715 locuri bugetate și 2.350 de locuri cu taxă pentru programele de licență și masterat, cursuri de zi, precum și 580 de locuri la studiile universitare de licenţă forma de învăţământ la distanţă (ID).

Totodată, USV a promovat, la doctorat, 35 de locuri fără taxă și 94 de locuri cu taxă, dar şi 410 locuri, cu taxă, pentru programele de conversie profesională şi 1.300 de locuri pentru programele de formare continuă.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de