Nechifor cere ministrului Transporturilor ca Tarom să suplimenteze cursele săptămânale Suceava- Torino și îl întreabă ce alte destinații vor fi operate de pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a adresat, luni, în Parlament, mai multe întrebări ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, privind intențiile companiei Tarom legate de operarea de curse de pe Aeroportul Suceava.

Nechifor îi mulțumește, în primul rând, ministrului pentru că a dat curs solicitării sale din interpelarea din 27 martie privind introducerea de noi zboruri interne și internaționale, operate de TAROM de pe aroportul Suceava.

Astfel, compania a decis introducerea unui nou zbor de zi către București, începând cu orarul de vară, cu 4 frecvențe pe săptămână, precum și deschiderea primei destinații externe către Torino, cu frecvență săptămânală.

Ținând cont că deja pot fi trase anumite concluzii cu privire la profitabilitatea zborurilor TAROM de pe aeroportul Suceava, precum și cu privire la posibilitatea dezvoltării de noi frecvențe și/sau destinații, deputatul sucevean îl întreabă pe ministrul Transporturilor care a fost gradul de încărcare a zborurilor operate de TAROM de pe aeroportul Suceava pentru anul în curs.

„Având în vedere că, după știința mea, gradul de încărcare pentru Torino a fost de aproximativ 80%, vă rog să îmi comunicați dacă există posibilitatea de a a suplimenta macar la două frecvențe pe săptămână zborul Suceava – Torino. Ținând cont de faptul că durata medie a unui sejur nu este în niciun caz de o saptămână și că șederea pentru fiecare noapte presupune costuri suplimentare, consider că mărirea numărului de frecvențe ar conduce, în mod categoric, la creșterea gradului de încărcare și la creșterea veniturilor, deci și a profitului de pe această rută”, arată deputatul sucevean.

El îl mai întreabă pe ministru care sunt destinațiile pe care TAROM ar dori să le opereze de pe Suceava în viitorul apropiat și care este calendarul prognozat.


Intră acum și în grupul de