Poliția Județeană Suceava prelungește cu o lună Zona specială de siguranță publică în comuna Șcheia. De la instituirea măsurii nu au mai fost sesizate infracţiuni stradale şi nu au fost accidente rutiere grave


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, miercuri, prelungirea măsurilor luate în comuna Șcheia privind instituirea Zonei speciale de siguranță publică menționând că în ultima lună nu a fost sesizată nici o infracţiune stradală şi nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 28 august – 26 septembrie 2017, poliţiştii au iniţiat un demers de securizare a zonei comunei Şcheia prin sporirea numărului de poliţişti care acţionează zilnic şi intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţii.

În acest sens au fost relocate forţe suplimentare de poliţie, au fost analizate strict elementele de vulnerabilitate şi au fost sporite acţiunile de patrulare pe itinerarii multiple, fiind asigurată o vizibilitate sporită a poliţiştilor pentru descurajarea actelor de natură infracţională.

 

Din dispoziţia şefului inspectoratului a fost constituită zona specială de siguranţă publică la nivelul comunei Şcheia, iar pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) au fost angrenaţi zilnic, pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, serviciilor operative din cadrul IPJ Suceava dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

De menționat este că acţiunile zilnice desfăşurate au avut ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

„Urmare a prezenţei sporite în teren, în perioada 28.08 – 26.09.2017 nu a fost sesizată nici o infracţiune stradală şi nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, remarcându-se o diminuare considerabilă pe toate segmentele infracţionale”, arată sursa citată.

În acelaşi context, dar şi pentru menţinerea ritmicităţii activităţii de cercetare penală în cauzele aflate în lucru sub supravegherea unităţii de parchet competente, prin dispoziţia şefului IPJ Suceava din data de 26.09.2017 s-a dispus menţinerea pentru încă 30 de zile a zonei speciale de siguranţă publică, măsurile suplimentare urmând a fi desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate, a anunțat Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de