Consiliul Local Suceava a aprobat alocarea în avans a patru milioane de lei pentru combustibilul necesar pentru producerea agentului termic


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, alocarea în avans a sumei de patru milioane de lei societății Thermonet, bani ce reprezintă subvenția la căldură pentru primele trei luni de iarnă. De la Thermonet, banii vor ajunge la Bioenergy pentru achiziționarea de biomasă pentru producerea de energie termică.

„O problemă prioritară în fiecare toamnă pentru noi este asigurarea căldurii și apei calde în sezonul rece. Procedăm astfel de ani de zile și conform legislației în vigoare autoritățile locale pot să dea o parte din subvenție în avans pentru achiziția de combustibil”, a spus primarul Ion Lungu în ședința de Consiliu Local.

El a precizat că anul trecut municipalitatea suceveană a hotărât acordarea în avans a sumei de 5 milioane de lei, iar anul acesta suma este mai mica cu un milion de lei, fiind propuse spre alocare 4 milioane de lei societății Thermonet.

Astfel, cu 12 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 3 abţineri, Consiliul Local Suceava a aprobat proiectul de hotărâre privind plata în avans a subvenţiei pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuție şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populației, în sumă de patru milioane de lei.

Această subvenţie este datorată de Primărie pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2017 și conform proiectului adoptat banii vor fi folosiți pentru asigurarea stocurilor de combustibil necesare desfășurării activității de producere de energie termică până la finele acestui an.

În prezent, în municipiul Suceava, sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 18.000 de locuințe, cu circa 48.000 de beneficiari.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de