Ministrul Liviu Pop a anunţat că USV se numără printre cele şase universităţi selectate de MEN pentru construcţia de cămine studenţeşti

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, că instituţia academică suceveană se află printre cele şase universităţi din ţară care s-au calificat pentru finantarea construcţiei de cămine studenţeşti.

“Vestea bună pentru toţi cei care urmează să fie studenţii facultăţilor din Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava şi cei care sunt acum studenţi este legată de acea investiţie pe care Guvernul României şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu programul de guvernare, am spus că vom finanţa 30 de cămine studenţeşti. Din prima etapă s-au calificat din punct de vedere al documentelor şase universităţi, între care şi universitatea dumneavoastră”, a spus Pop.

El a precizat că în prezent Compania Naţională de Investiţii derulează achiziţia studiilor de fezabilitate, iar după finalizarea acestei etape va urma procedura de achiziţie a lucrărilor de construcţie a căminelor studenţeşti.

“Odată cu finalizarea studiilor de fezabilitate vom intra în procedură de achiziţie, iar termenul de finalizare nu va fi mai lung de doi ani, dar e important e că dăm startul celor 30 de cămine pe care am spus că le construim şi dumneavoastră sunteţi între cele şase universităţi. E un lucru foarte bun şi eu vă felicit”, a spus Pop adăugând “ideal” ar fi fost să poată fi construite toate cele 30 de cămine, însă unele universităţi mai trebuie să aducă unele documente.

El şi-a exprimat convingerea că se va reuşi încadrarea în termenul prevăzut pentru construcţia căminelor din cele şase universităţi selectate.

Rectorul USV, Valentin Popa, a precizat pentru News Bucovina că acest cămin studențesc va avea o capacitate de 800-900 de locuri.

(Liliana Bujdei)