Peste două sute de copii au devenit polițiști juniori în cadrul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor” de la USV


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni și-au prezentat, vineri, în data de 29 septembrie a.c., în cadrul manifestării „Noaptea Cercetătorilor” de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, elemente de tehnică, laboratorul criminalistic mobil şi au desfăşurat activităţi interactive cu tinerii prezenți la eveniment.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat pentru peste 300 de copii ateliere de lucru şi concursuri pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni. De asemenea, poliţiştii au organizat un joc interactiv în care adolescenții şi-au testat cunoştinţele despre siguranţa online şi răspunderea penală.

„Jocurile interactive au cuprins întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi prevenirii consumului de droguri. Toţi copiii au primit pentru răspunsurile corecte oferite insigne cu inscripţia Poliţist Junior”, au precizat reprezentanții Poliției Județene.

Sursa citată a mai arătat că poliţiştii au adus la cunoştinţa participanţilor proiectele de prevenire a criminalităţii desfăşurate, au promovat recomandări preventive şi au distribuit peste 500 de materiale tematice. Pe lângă plante şi flyere, cei mici au primit şi manuale de geografie editate pe înţelesul lor într-o grafică deosebită.

„În manualul editat de poliţişti pe lângă primele repere privind geografia ţării sunt inoculate şi noţiuni primare, dar atât de importante: strada, cartierul, localitatea – toate cu raportare la siguranţa tinerilor şi responsabilizarea acestora”, au menționat polițiștii suceveni.

Ei au mai arătat că pentru o seară publicul larg a interacționat direct cu poliţiştii de prevenire şi cu poliţiştii criminalişti, cu realizările și poveștile lor din spatele muncii lor, fiind totodată și un prilej pentru tineri de a socializa şi a promova comportamentul nonviolent şi atitudinea responsabilă în comunitate.

Mai mult „Noaptea Cercetătorilor” a marcat deschiderea oficială a „Săptămânii Prevenirii Criminalității 2017”.

Astfel, polițiștii suceveni s-au aflat în mijlocul comunității, promovând un concept de bază al unei poliții moderne și al unei societăți în siguranță – Conceptul Preventiv.

Noaptea Cercetătorilor este un proiect partenerial iniţiat de Uniunea Europeană  ce  se  desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate în cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce împreună, tinerii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinţa şi informaţia într-un cadru relaxat şi prietenos.


Intră acum și în grupul de