Rectorul USV: „O reușită semnificativă o reprezintă primii absolvenți ai unui masterat în dublă diplomă”


Intră acum și în grupul de

În parteneriat cu Universitatea de Stat a Moldovei, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a demarat în 2015 un program de masterat cu dublă diplomă, iar primii absolvenți și-au primit diplomele în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar de la USV.

„O reușită semnificativă o reprezintă primii absolvenți ai unui masterat în dublă diplomă, de la programul Teoria și Practica Traducerii realizat în parteneriat cu Universitatea de Stat a Moldovei”, a precizat, luni, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

El a menționat că 18 tineri au absolvit masteratul „Teoria și Practica Traducerii”, în limba franceză, acest program cu dublă diplomă fiind primul din România.

„Am avut nouă absolvenți titulari ai Universității de Stat a Moldovei, dar și nouă studenți de la universitatea noastră care au susținut disertația și în Moldova. Toți cei 18 absolvenți au dublă diplomă în urma acestui masterat”, a spus Popa.

Rectorul sucevean a mai spus că masteratul cu dublă diplomă reprezintă o alegere excelentă pentru românii de peste graniță care își doresc să obțină o diplomă recunoscută european și mondial.

Mai mult decât atât, rectorul Valentin Popa a precizat că din acest an universitar se derulează, la USV, 11 masterate cu dublă diplomă în parteneriat cu universități din Republica Moldova, Ucraina și Spania.

„Succesul acestui masterat ne-a încurajat să dezvoltăm și alte programe în dublă diplomă. Pornim acest an universitar cu 11 astfel de masterate în dublă diplomă, realizate în parteneriat cu cinci universități din Republica Moldova, Ucraina și Spania. Dintre acestea, în noul an universitar demarăm cinci noi programe de master în dublă diplomă cu Universitatea Tehnică a Moldovei, universitate care a devenit astfel principalul nostru partner extern în domeniul programelor cu dublă diplomă”, a mai spus Popa.

La rândul său, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ. dr. Viorel Bostan, a menționat că parteneriatul între universități este foarte important și că Universitatea din Suceava a avut un rol esențial în dezvoltarea Universității din Republica Moldova.

„Mă bucur că anul acesta am extins colaborarea noastră la un nou nivel, prin programe de dublă diplomă, ceea ce pentru noi este un lucru foarte important pentru că va oferi tinerilor din Republica Moldova o alternativă. Astfel, ei vor putea să rămână acasă și să își facă studiile la Universitatea Tehnică a Moldovei, concomitent cu cele de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava”, a precizat rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ. dr. Viorel Bostan.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de