Peste 21.000 de cereri de pașapoarte la Suceava în ultimele trei luni. Prefectul de Suceava recomandă sucevenilor aflați în străinătate să depună actele la misiunile diplomatice sau consulare și să ceară eliberarea documentului prin curier


Intră acum și în grupul de

Pentru eliminarea cozilor de la Serviciul  Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa  Paşapoartelor  Simple Suceava, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a recomandat sucevenilor aflați în străinătate să utilizeze serviciile misiunilor diplomatice și consulare pentru depunere documentelor și să opteze pentru transmiterea pașaportului prin curier.

Potrivit prefectului de Suceava, la serviciul public de pașapoarte au fost soluționate în ultimele trei luni 21.694 de cereri, din care 1.673 de cereri au fost prelucrate după ce au fost preluate prin misiuni diplomatice și consulare ale României, iar 20.011 cereri au fost preluate la ghișeele serviciului.

„Vom insista și vom încerca să informăm cetățenii români care lucrează în străinătate sau au domiciliul în străinătate și doresc să-și obțină pașaportul prin Serviciul  Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa  Paşapoartelor  Simple  din Suceava să apeleze la aceste misiuni diplomatice și oficii consulare cel puțin pentru depunerea documentelor în vederea eliberării lor în perioada în care se prezintă în țară și astfel vor putea să își scutească timpul petrecut la cozi”, a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că eliberarea pașapoartelor se poate face și prin curier contra unei taxe de 10 lei, dar cu toate acestea, prin ghișeu s-au eliberat 19.133 de pașapoarte și doar 540 prin curier.

„Insistăm asupra acestor aspecte pentru că se poate apela la serviciile diplomatice și consulare și se optează pentru livrarea pașaportului prin curier”, a spus prefectul care a menționat că prin folosirea acestor facilități funcționarea serviciului ar fi mai bună pentru că nu se creează cozile actuale, iar cetățeanul nu mai pierde vremea la cozi.

Adomnicăi a spus că, în prezent, la acest serviciu s-a intrat în normalitate și se procesează în medie 250-260 de cereri zilnic.

 


Intră acum și în grupul de