Un bărbat din Liteni a fost depistat în timp ce presta activități de taximetrie pe ruta Suceava-Liteni și retur fără să dețină licență


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Liteni a foat amendat și i s-a suspendat dreptul de utilizare a manșinii după ce a fost depistat în timp ce presta activități de taximetrie fără licență.

 

Polițiștii din Suceava au depistat un bărbat, de 43 de ani, din orașul Liteni, în timp ce efectua transport de persoane contra cost, pe ruta Suceava – Liteni și retur, cu autoturismul, fără a deține autorizație taxi, anunță Poliția Română.

Sursa citată arată că cel în cauză a fost sancționat conform Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului prin reținerea certificatului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În urma unei acțiuni desfășurate la nivel național, polițiștii rutieri au aplicat 930 de sancțiuni contravenționale, au depistat 194 de persoane care efectuau transport ilegal de persoane, contra cost, iar în 81 de situații în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, au dispus și imobilizarea autovehiculelor prin reținerea certificatelor și a plăcuțelor de înmatriculare.

Astfel, în perioada 2-3 octombrie a.c., Direcţia Rutieră a Poliției Române a coordonat o acțiune, în toate municipiile și orașele din țară, pentru depistarea și sancționarea celor care efectuează transport rutier ilegal de persoane, contra cost.

La acțiune au participat 1.116 polițiști rutieri și 80 de reprezentanți ai instituțiilor cu competențe în domeniu și au fost verificate 5.818 autovehicule, fiind aplicate 930 de sancțiuni contravenționale.

 

Din totalul sancțiunilor, 138 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, 754 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 38 pentru abateri prevăzute și sancționate de alte acte normative.

 

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au retras 130 de certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de