Senatorul PNL, Dan Cadariu despre planul Guvernului pentru investiții rutiere în nordul Moldovei: modernizarea DN 2 după 2019, centura Sucevei, în jurul anului 2020, iar despre autostrada Tg. Mureș-Iași niciun cuvânt


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Dan Cadariu, a declarat, joi, că interesul Guvernului PSD privind siguranța rutieră în județul Suceava s-a văzut la rectificarea bugetară când au fost tăiate fondurile Ministerului Transporturilor și că investiții serioase ar putea fi luate în calcul după 2019.

Cadariu a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute că a întrebat încă din primăvara acestui an, Ministerul Transporturilor, care este planul pentru infrastructura rutieră din nordul Moldovei.

„Am solicitat informații Ministerului Transporturilor despre DN 2 de la Roman la Siret, despre șoseaua de centură a Sucevei și autostrada ipotetică Tg. Mureș-Iași. Am primit un răspuns, în termenul legal. Drespre DN 2 discutăm undeva la orizontul anului 2019, despre șoseaua de centură a Sucevei, undeva în jurul anului 2020, iar despre autostradă niciun cuvânt. Cam asta este abordarea Ministerului Transporturilor despre nordul Moldovei și despre Suceava”, a spus Dan Cadariu.

El a menționat că această întrebare a fost adresată înainte de jumătatea anului urmând ca după  rectificarea bugetară să se vadă care vor fi abordările Guvernului privind aceste investiții.

„Au făcut rectificarea bugetară cu o întârziere de două-trei luni, iar la Ministerul Transporturilor jumătate din buget a fost ras. Practic, acesta este răspunsul dat locuitorilor din nordul Moldovei, din Bucovina și din Suceava de cei care au în răspundere siguranța noastră rutieră”, a spus Cadariu.


Intră acum și în grupul de