Aproape 100.000 de țigarete de contrabandă găsite de polițiștii din Fălticeni ascunse într-un autovehicul condus de un bărbat din Tg Neamț


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din Fălticeni au depistat, vineri dimineața, într-un autovehicul care circula dinspre Suceava spre Fălticeni aproape 100.000 de țigări de contrabandă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri dimineața în jurul orei 06:00, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Siguranţă Publică şi Patrulare al Poliţiei Municipiului Fălticeni au oprit pentru control pe str. Sucevei din Fălticeni, un autoturism care se deplasa din direcţia Suceava către Fălticeni.

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 42 de ani din oraşul Târgu Neamţ, iar în calitate de pasager se afla un tânăr de 18 ani din aceeaşi localitate.

În urma controlului autoturismului s-a constatat faptul că într-un compartiment special amenajat, sub banchetă se aflau ţigarete  de contrabandă, motiv pentru care autoturismul împreună cu cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Fălticeni. În urma inventarierii, au rezultat de 4028 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară şi duty free (99.160 bucăţi ţigarete), valoarea acestora fiind de circa 50.200 lei. Ţigările au fost confiscate  şi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de cca. 5000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Fălticeni.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, anunță Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de