Acțiune a polițiștilor pe Bulevardul George Enescu din Suceava: 12 pietoni amendați pentru trecerea străzii prin loc nepermis și doi șoferi au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate pietonilor


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat, vineri, o acțiune punctuală în zona Bulevardului George Enescu din municipiul Suceava privind circulația pietonilor și a șoferilor în zonă, aplicând în câteva ore 32 de amenzi, din care 12 pentru pietoni care au traversat strada prin loc nepermis.

Poliția Județeană Suceava arată că ținând cont că în zona bulevardului George Enescu din municipiul Suceava sunt localizate șase unităţi de învăţământ, dar şi numeroase unităţi comerciale, poliţiştii au desfăşurat o acţiune punctuală de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe acest segment de drum public.

Acţiunea a vizat indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni.

Astfel, vineri, a fost organizată o acţiune la care au participat 15 poliţişti rutieri şi 5 autospeciale de poliţie.

În doar câteva ore, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.655 lei,  din care 12 față de pietonii care nu au respectat normele legale privind traversarea drumului public. Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere din care 2 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor fiind reţinut şi un certificat de înmatriculare.

Îmbucurător este că în urma acestor acţiuni nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier cu implicarea pietonilor în zonă sau a altor participanţi la trafic, menționează sursa citată.

Poliția Județeană Suceava notează că în contextul începerii anului şcolar 2017/2018 conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la creşterea gradului de siguranţă rutieră a elevilor.

Prevenirea victimizării copiilor urmare a accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei sucevene. O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto.

Astfel, poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

 


Intră acum și în grupul de