Cursuri gratuite de limba chineză și coreeană, la USV. Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia Linguarum” organizează o nouă sesiune de înscrieri la cursurile de limbi străine, inclusiv pentru copii cu vârste între 10 şi 13 ani

Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia Linguarum” din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava organizează, în perioada 16 octombrie – 8 decembrie 2017, o nouă sesiune de înscrieri la cursurile de limbi străine, inclusiv pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia Linguarum” (CLCSSL) a fost înfiinţat în anul 2013, fiind afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC).

„Între 16.10 şi 08.12.2017, CLCSSL organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru anul academic 2017-2018, în intervalul orar 16.00-18.00, de luni până vineri (cu excepția zilelor de 30.11 și 01.12.2017), în holul de la intrare din Corpul A, într-un spațiu amenajat lângă Decanatul FLSC, la următoarele cursuri: cursuri de obţinere certificat național de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, coreeană, japoneză, ucraineană, rusă, poloneză); cursuri de obţinere certificat internaţional de competenţă lingvistică la: EnglezăCambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS). Examenele se pot ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat; GermanăGoethe-Zertifikat: toate nivelurile”, se precizează în comunicatul transmis.

Sursa citată a menționat că în perioada februarie-iulie 2018, CLCSSL efectuează pentru persoanele interesate testarea competenţelor lingvistice la limbile menționate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaștere a limbii.

Reprezentanții USV au precizat că înscrierile pentru cursurile de limba chineză și coreeană se fac în Corpul H, cam. H105, la conf. dr. Alexandru Nedelea (tel. 0740019277), aceste cursuri fiind gratuite.

Totodată, cu excepția limbilor chineză și coreeană, cursurile la toate limbile se vor desfășura în perioada februarie-mai 2018 și au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind minim 15 şi maximum 30 de cursanţi.

Valoarea taxei  este de 500 lei pentru un modul integral de 50 de ore, însă studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, dar și angajaţii USV (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere) vor achita 300 lei.

De asemenea, elevii, studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, membrii fundaţiei Alumni USV sau şomerii (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere) vor achita 400 de lei.

Mai mult, conform comunicatului transmis, la cursurile de limbi străine se vor putea înmatricula și copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani, chiar dacă nu se va întruni  numărul minim de 15 copii per grupă/per nivel de studiu al limbii respective, cu condiția să se activeze, la limba și nivelul solicitate, modulul pentru cursanții cu vârsta minimă de 14 ani.

„Formularul de înscriere va fi completat de către unul dintre părinți, iar la acesta se va atașa o copie a certificatului de naștere. Cursanții din această categorie vor beneficia de reducerea aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei (pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul școlii)”, se menționează în comunicat.

Detalii cu privire la cursurile de limbi străine se pot obține la numărul de telefon 0743694611, de luni până vineri, între orele 14-16, iar informații suplimentare sunt postate în timp util pe contul public de facebook, la https://www.facebook.com/CLCSSL și pe pagina web a centrului, www.synergialinguarum.ro.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...