Lungu: Avem nevoie de majoritate simplă în Consiliul local pentru hotărâri de patrimoniu, nu pentru șmecherii. Dacă făceam șmecherii nu mai eram în acest scaun în momentul de față


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, sâmbătă, în cadrul Forumului Administrației Locale desfășurat la Iași ca autoritățile locale să obțină autonomie locală, dar și ca pentru hotărârile de patrimoniu să fie necesară majoritatea simplă pentru că acum, cu o majoritate calificată de două treimi, mai multe proiecte inițiate de municipalitate sunt blocate.

Lungu a spus că e nevoie de mai multă autonomie locală și a explicat că municipalitatea are sute de hecare de teren în jur, dar care nu sunt ale Primăriei ci ale ADS sau Academiei de Științe Agricole, iar orașul nu se poate dezvolta.

El a arătat că municipiul a pierdut o finanțare de 13 milioane de euro pentru că parcul Șipote din apropierea Cetății de Scaun a Sucevei nu este în proprietatea orașului deși se află în oraș, sau că o finanțare de 2 milioane de euro nu poate fi atrasă pentru construcția unei grădinițe în cartierul Obcini pentru că municipiul nu are cinci ari de teren în acel cartier.

„Avem nevoie de această autonomie locală”, a spus Lungu.

El a mai arătat că există și probleme de funcționare din cauză că hotărâri de patrimoniu se pot aproba doar cu majoritatea calificată de două tremi.

„Avem nevoie de o majoritate simplă pentru funcționarea Primăriei, nu pentru șmecherii. Dacă făceam șmecherii nu mai eram în acest scaun în momentul de față”, a spus Lungu în fața aleșilor locali.

El a menționat că în ceea ce privește construcția unei grădinițe în Obcini consilierii PSD s-au opus, că în ceea ce privește contractul de concesiune pentru firma de termoficare, consilierii PSD s-au opus și că are emoții că nu va fi adoptat nici proiectul pentru realizarea unui monument al Unirii în Suceava.

„În ceea ce privește partea patrimonială avem nevoie de majoritate simplă”, a conchis Ion Lungu.

 


Intră acum și în grupul de