Acasă Social Acțiune în forță în comuna Șcheia, fiind depistate mai multe persoane care...

Acțiune în forță în comuna Șcheia, fiind depistate mai multe persoane care locuiau ilegal, dar și un nou caz de neglijență în familie. Copii din familii sărace au primit ghiozdane cu penare și rechizite și au fost încurajați să meargă la școală


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a organizat, vineri, o acțiune de verificare a persoanelor care locuiesc ilegal în comuna Șcheia, dar și pentru prevenirea delicvenței juvenile, la acțiune fiind implicați pe lângă polițiști, jandarmi și angajați ai DGASPC Suceava.

Poliția Județeană Suceava reamintește că în comuna Şcheia este instituită zona specială de siguranţă publică, iar zilnic se fac acţiuni cu efective sporite, scopul fiind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Sursa citată menționează că o componentă aparte o constituie prevenirea delincvenţei juvenile, analiza situaţiei operative evidenţiind faptul că mulţi minori din acesată zonă sunt implicaţi în săvârşirea de fapte cu caracter penal, motiv pentru care poliţiştii de prevenire dar şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Postului de Poliţie Comunală Şcheia organizează periodic acţiuni pentru reducerea gradului de risc victimal şi infracţional a minorilor, stimuland frecventarea cursurilor şcolare şi responsabilizarea şi conştientizarea copiilor şi părinţilor cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual.

Poliția municipiului Suceava a organizat și executat, sâmbătă, o acţiune pemntru depistarea persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce  nu-şi justifică legal prezenţa sau sunt urmărite în temeiul legii, precum și pe linie de delincvență juvenilă și victimizare minori, pe raza comunei Șcheia.



La acțiunea această acțiune organizată au participat poliţiştii Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Rutier, Secției de Poliție Rurală Moara și Poliția Comunală Șcheia, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil, lucrători din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava și personal din cadrul Primăriei Comunei Șcheia.

În total, la acțiunea organizată sâmbătă au participat un număr total de 28 de persoane, din care 16  polițişti, 6 lucrători jandarmi, 2 lucrători D.G.A.S.P.C. și 2 lucrători din cadrul Primăriei comunei Șcheia și au fost utilizate 7 autospeciale din dotare.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 94 de persoane, fiind avertizate 6 persoane, au fost consiliate 20 de persoane, au fost identificate 7 persoane  străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa și au au fost aplicate  13 sancțiuni contravenţionale în valoare de 2110 lei.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au reţinut 1 permis de conducere şi au ridicat 1 certificat de înmatriculare.

De asemenea, au fost monitorizate cazurile de neglijență din partea  a două familii și a fost identificat un nou caz de neglijență în familie privind două minore în vârstă de 5 ani, respectiv 11 ani, urmând a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecție pentru cei doi copii.

 În  paralel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  în colaborare cu partenerul tradiţional, Brian Douglas, au oferit ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse şi au purtat discuţii cu părinţii acestora în vedere responsabilizării acestora pentru a stimula copiii să urmeze şi să frecventeze cursurile şcolare.

Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii, precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version