„Francofonia în comunitate”, un proiect unic în România, la Biroul Francez din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez din incinta Casei Prieteniei din municipiul Suceava demarează un nou proiect, unic în țară, intitulat „Francofonia în comunitate”, ce este susținut de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și de Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit reprezentanților Centrului de Reușită Universitară, prin intermediul proiectului „Francofonia în comunitate” se dorește o mai strânsă colaborare între diferitele instituții de învățământ, instituții ale administrației locale și județene, dar și instituții economice și culturale, în vederea promovării limbii franceze și a valorilor francofoniei.

„Proiectul urmărește o diversificare a activităților francofone oferite de Biroul Francez publicului sucevean, care va avea ocazia să asiste la seri de film francofon, conferințe ținute de personalități francofone sau cursuri de limbă franceză pentru începători. Mai mult, dată fiind nevoia de specialiști francofoni pe piața muncii din România, proiectul își propune să faciliteze dialogul dintre diferitele instituții de învățământ și instituțiile economice, dar și dintre elevi, studenți și specialiști din diferite domenii de activitate în vederea valorificării dimensiunii pragmatice, economice, a francofoniei”, a arătat sursa citată.

Astfel, în cadrul proiectului vor mai avea loc stagii de formare, întâlniri literare, concursuri și spectacole și va fi constituită o mini-mediatecă francofonă pentru publicul cinefil sucevean.

Reprezentanții Centrului de Reușită Universitară au precizat că proiectul a fost inițiat în urma unei vizite de lucru a directorului Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF, Mohamed KETATA, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în luna iulie 2017, și confirmă existența unei francofonii sucevene dinamice, orientate către comunitate.

Biroul Francez, unul dintre proiectele francofone destinate comunității sucevene, susținut de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean  și Consiliul Județean, și-a reluat activitatea miercuri, 18 octombrie 2017, la Casa Prieteniei, cu proiecția comediei “Qu’est-ce qu’on a fait au bon Dieu?”.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de