Investiții în derulare la SJU Suceava: Centru de Radioterapie, extinderea Secției de Cardiologie, Centrul de Îngrijiri Paliative și parcare de 100 de locuri


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat că, în prezent, se lucrează pe mai multe fronturi la realizarea unor investiţii la unitatea spitalicească, respectiv amenajarea unei parcări cu 100 de locuri, construcţia Centrului de Radioterapie Suceava, extinderea Secţiei de Cardiologie şi amenajarea spaţiului noului Centru de Îngrijiri Paliative Suceava.

Ardeleanu a spus că firma constructoare a început organizarea şantierului în vederea extinderii Secţiei de Cardiologie a SJU Suceava, iar parcarea dinspre Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava va fi dezafectată în totalitate, urmând ca maşinile să fie direcţionate spre parcarea dinspre intrarea principală.

El a mai spus că lucrările la Centrul de Radioterapie Suceava sunt în derulare, iar cele de la Centrul de Îngrijiri Paliative, care ar urma să funcţioneze într-unul dintre pavilioanele spitalului vechi, au fost începute.

Medicul sucevean a precizat că termenul de execuţie a lucrărilor de amenajare a spaţiului pentru Centrul de Îngrijiri Paliative este prevăzut pentru sfârşitul acestui an, iar centrul va avea o capacitate de 12 paturi, aici urmând să fie internaţi pacienţii aflaţi în faze avansate ale bolilor.

Ardeleanu a menţionat că lucrările la noua parcare dinspre sediul SAJ Suceava ar urma să fie finalizate în cursul lunii decembrie.

El a arătat că sunt în curs de derulare lucrările de demolare a unor clădiri construite în urmă cu 40 de ani în zona spitalului vechi, terenul urmând să fie eliberat în perspectiva înfiinţării unui spital de copii şi a construcţiei unui bloc de locuinţe prin ANL pentru personalul medical.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a mai spus că investiţiile la Centrul de Radioterapie şi la Secţia de Cardiologie ar urma să fie finalizate la jumătatea anului viitor.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de