Acasă Social Doar 800 de suceveni vor mai primi ajutoare alimentare de la UE,...

Doar 800 de suceveni vor mai primi ajutoare alimentare de la UE, față de peste 5000 în anii trecuți. Din acest an UE oferă și produse de igienă:pastă și periuțe de dinți, săpun, șampon și detergent


Intră acum și în grupul de

Procedura pentru obținerea de ajutoare alimentare oferite de Uniunea Europeană va fi modificată din acest an, iar numărul beneficiarilor este mult restrâns, dar vor primi pe lângă alimente și un pachet cu produse de igienă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a apărut Ghidul solicitantului pentru primării care trebuie să depună proiecte pentru perioada 2017-2018 pentru solicitări pentru două categorii de pachete ce se oferă persoanelor defavorizate, respectiv alimente și produse de igienă.

Astfel, potrivit proiectului, se acordă făină-6 kilograme, mălai-4 kilograme, orez-4 kilograme, paste făinoase-2 kilograme, două pungi de griș, patru litri de ulei, zahăr -2 kilograme, conserve carne-3 cutii, pate ficat-5 cutii, și o cutie cu compot de fructe.

Un alt pachet conține produse de igienă, respectiv periuțe de dinți 5-bucăți, pastă de dinți-trei bucăți, săpun solid-5 bucăți, șampon copii-2 bucăți, șampon adulți-2 bucăți, detergent de rufe manual-3 bucăți.

Primăriile trebuie să depună proiecte pentru aceste produse și pot fi distribuite într-un an de patru ori pachete cu produse alimentare și de două ori cele cu produse de igienă, a spus Ion Lungu.



El a menționat că beneficiarii sunt mult mai puțini, în grupul țintă fiind doar beneficiarii de ajutor social și persoanele care beneficiază de ajutoare pentru sprijinul familiei.

Primarul a spus că în municipiul Suceava sunt 119 dosare de ajutor social și 232 de dosare de ajutoare pentru sprijin familial totalizând circa 1000 de persoane, dar multe beneficiază și de ajutor social și de ajutor pentru sprijin familial.

„Din estimările noastre circa 800 de persoane ar putea beneficia de ajutoare de la UE”, a spus Lungu.

El a menționat că Primăria va accesa acest proiect pentru a obține acese produse de la UE pentru persoanele care au dreptul să le primească.

În anii anteriori peste cinci mii de suceveni beneficiau de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, iar municipalitatea suceveană închiria un depozit pentru a le distribui.

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version