Subprefectul Silvia Boliacu a dispus montarea a trei bariere prevăzute cu lacăte pe drumurile din Pojorâta și Izvorul Alb înspre Cabana Rarău și de la Chiril spre Rarău


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava, Silvia Boliacu, a dispus, luni, în urma fenomenelor meteo periculoase de la sfârșitul săptămânii trecute, montarea a trei bariere prevăzute cu lacăte pe drumurile din Pojorâta și Izvorul Alb înspre Cabana Rarău și de la Chiril spre Rarau

Potrivit Biroul de Presă al Prefecturii Suceava, luni, în jurul orei 10, Drumul Județean 175B – Trans Rarău era încă închis din cauza zăpezii depuse pe carosabil, pe porțiunea de la Pojorâta spre Cabana Rarău și de la Cabana Rarău înspre Crucea.

Astfel, subprefectul Silvia Boliacu a dispus montarea unor bariere după ce semnele de avertizare montate de Poliție au fost îndepărtate de turiși.

„La propunerea subprefectului Silvia Boliacu, luni urmau să fie montate, în zonele respective, trei bariere prevăzute cu lacăte, una pe drumul din Pojorâta înspre Cabana Rarău, a doua pe DJ 175 A, Izvorul Alb-Cabana Rarău, și o a treia pe porțiunea de drum de la  Crucea spre Chiril. Acolo erau  montate de Poliție semne de avertizare, dar fuseseră îndepărtate de turișii care urcau spre Cabana Rarău. Turișii care se aflau cazați la cabană au plecat duminică, din proprie inițiativă, fiind în afara pericolului”, a precizat sursa citată.

Prefectura Suceava a mai arătat că celelalte drumuri din județul Suceava erau, luni dimineață, deschise traficului, nefiind afectate  circulația ferovioară și cea de pe Aeroportul Suceava.

Totodată, luni dimineața, la ora 10, potrivit informării Delgaz Grid, nu aveau curent electric 64 de consumatori din Pojorâta  și Cârlibaba, fiind întrerupte două linii de medie tensiune și șapte posturi de transformare.

Pentru remedierea lor lucrau patru echipe ale companiei. De asemenea, se lucra la îndepărtarea copacului căzut pe linia electrică de medie tensiune, de pe drumul de la Pojorâta spre Rarău.

Județul Suceava este sub avertizare cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte până luni la ora 23:00, iar până la aceeași oră restul județului este sub avertizare cod galben.

 


Intră acum și în grupul de