Amenzi de aproape 37.000 de lei date de polițiști în cadrul unei acțiuni în târgul din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Ordine Publică, în cooperare cu Poliţia oraşului Gura Humorului şi reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Suceava au organizat, marți, 31 octombrie a.c., o acțiune în târgul din orașul Gura Humorului, pe linia prevenirii şi combaterii comerţului şi transportului ilicit cu produse agricole, animale și produse de origine animală.

 

Astfel, potrivit IPJ Suceava, au fost verificate 30 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și producători agricoli, fiind aplicate 37 de  sancţiuni contravenţionale,  în valoare de 36.640 lei.

„Au fost controlate 67 autovehicule și au fost legitimate 85 de persoane. De asemenea, au fost verificaţi 12 deţinători de animale şi au fost ridicate în vederea distrugerii 20 de kg de produse alimentare”, a precizat sursa citată.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 550 lei.

O altă acțiune a polițiștilor a avut loc miercuri, 1 noiembrie a.c., în zona pieței din Solca.

„Poliția orașului Solca a organizat o acțiune în zona pieței din localitate, pe linia asigurării unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor de contrabandă și comerț ilicit”, a arătat Poliția Suceava.

În cadrul acțiunii au fost verificate 88 de persoane și autovehicule și au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.390 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 700 lei, constând în țigări, produse alimentare și de menaj, articole de încălțăminte etc.

În total, în cadrul acţiunilor pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi respectarea legalităţii actelor de comerţ din cele două localități, polițiștii au aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 62.000 de lei.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii urmărind în permanenţă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi legalitatea actelor de comerţ”, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de