130 de persoane legitimate la Șcheia, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delincvenței juvenile

Poliția municipiului Suceava a organizat și executat, miercuri, între orele 09.00 – 16.00, pe raza comunei Şcheia, o acţiune preventiv – reactivă pe linia încălcării prevederilor O.G. 97/2005, a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-şi justifică legal prezenţa și/sau urmărite în temeiul legii, precum și pe linie de delincvență juvenilă și victimizare minori.

Astfel, în cadrul acţiunii, au fost legitimate 130 de persoane, fiind avertizate 10 persoane.

De asemenea, lucrătorii specialişti au consiliat 22 de persoane și au fost identificate 13 persoane străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa.

Totodată, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenţionale în valoare de 940 lei.

Mai mult, Poliția Suceava a arătat că au fost monitorizate cazurile de neglijență din partea  a două familii și a fost identificate două cazuri de neglijență în familie privind două minore, fapt pentru care urmează să fie demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecție pentru cei doi copii.

IPJ Suceava a precizat că la acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Rutier, Secției de Poliție Rurală Moara și Poliția Comunală Șcheia, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil, lucrători din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava și personal din cadrul Primăriei Comunei Șcheia.

 

loading...