Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, medaliată cu aur și argint la Salonul internațional de inventică iENA – 2017 din Germania


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut două medalii de aur, una de argint și două medalii speciale, la Salonul internațional de inventică  iENA – 2017, cea mai prestigioasă manifestare în domeniu, ce a avut loc în perioada 2 – 5 noiembrie a.c., la Nürnberg, în Germania.

Potrivit unui comunicat al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, la ediția din acest an a Salonului au participat reprezentanți din 31 de ţări, care au prezentat peste 800 de invenții.

„La secțiunea dedicată universităților, în care s-au înscris 37 de instituţii de învăţământ superior, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut două medalii de aur şi una de argint, alături de alte două medalii speciale, acordate unor invenţii care au făcut dovada remarcabilei colaborări inter și transdisciplinare dintre membrii comunităţii noastre academice”, a arătat sursa citată.

Astfel, au fost premiate cu medalii de aur următoarele invenții: „Obiectiv de microscop cu focalizare automată”, autori:  prof. univ. dr. ing. Gheorghe GUTT, prof. univ. dr. ing. Valentin POPA şi prof. univ. dr. Mihai DIMIAN și „Aparat pentru determinarea automată a permeabilităţii membranelor la lichide apoase”, autori: prof. univ. dr. ing. Sonia AMARIEI, prof. univ. dr. ing. Gheorghe GUTT şi drd. ing. Liliana NOROCEL.

De asemenea, medalia de argint a fost acordată invenției „Sistem electronic pentru asistarea bicicletelor în mers”, ai cărei autori sunt prof. univ. dr. ing. Gheorghe GUTT şi prof. univ. dr. ing. Valentin POPA.

Totodată, prof. univ. dr. ing. Gheorghe GUTT a fost nominalizat și  admis  pentru a face parte din juriul internațional al Salonului iENA 2018 – Nürnberg.

 


Intră acum și în grupul de