Amenzi de peste 66.000 lei aplicate de polițiștii suceveni, într-o acțiune pentru depistarea șoferilor care se urcă băuți la volan

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au desfăşurat în perioada 10 – 12 noiembrie a.c., mai multe acţiuni pe raza judeţului în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest  668 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale, din totalul de 18 fapte penale constatate, 11 constituind fapte de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii suceveni au aplicat 185 sancţiuni contravenționale, în valoare de 66.100 lei, au reţinut 28 permise de conducere şi au retras 16  certificate de înmatriculare.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că în urma consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea, pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan”, a arătat Poliția Suceava.

loading...