Firmele din Suceava se pregătesc să preia forță de muncă din Ucraina sau Republica Moldova. Președintele CCI Suceava, Nicolae Troașe: Majoritatea firmelor din zona noastră au problemei cu forța de muncă și trebuie să ne îndreptăm către țările învecinate


Intră acum și în grupul de

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, a declarat, vineri, la o întâlnire organizată de Camera de Comerț Româno-Germană că firmele din Suceava au început să aibă probleme privind forța de muncă și că soluția este preluarea de angajați din țările din vecinătate.

Troașe a spus că, în prezent, sunt foarte puțini oameni de afaceri germani care au investit în județul Suceava.

„Sunt doi sau trei oameni de afaceri germani care sunt minoritari în firme mici. Asta spune foarte multe”, a declarat Troașe.

El a spus că în același mediu economic activează investitori germani în vestul României și că trebuie să se pună  întrebarea de ce acolo se duc și nu vin și în această zonă.

„E evident că poziția geografică, lipsa infrastructurii nu i-a îndemnat să facă investiții în această zonă”, a spus președintele CCI Suceava.

El a adăugat că și un alt avantaj, cel al forței de muncă ieftine, s-a pierdut și că nu sunt probleme privind asigurarea forței de muncă în firmele sucevene.

„Majoritatea firmelor și din zona noastră au început să aibă probleme cu forța de muncă, ceea ce nu este îmbucurător. Atunci singura soluție este să ne îndreptăm și noi către țările învecinate”, a mai declarat Troașe.

El a mai spus că este clar că lipsa infrastructurii este unul dintre motivele pentru care investitorii germani  nu vin și spre Suceava, dar crede că mai sunt și motive de natură geografică sau geopolitică.

Troașe a arătat că dorește ca prin Camera de Comerț Româno-Germană să se transmită mediului de afaceri german oportunitățile de investiții în această zonă.


Intră acum și în grupul de