Proiect pentru creșterea angajabilității și reducerea riscului de abandon universitar timpuriu, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se derulează proiectul „De la excluziune la incluziune via academica – LINACAD”, finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională – FDI 2017.

„Obiectivul general al proiectului constă în creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, incluzând activități de consiliere și orientare în carieră în vederea conștientizării studenților, în special a celor proveniți din medii defavorizate, cu privire la importanța continuării studiilor”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții USV.

Potrivit sursei citate, începând cu luna noiembrie, în cadrul proiectului, s-a inițiat promovarea ofertei educaționale a universității sucevene prin derularea unei campanii de marketing în rândul elevilor din cadrul a cel puţin 15 licee din medii defavorizate (mediul rural și/sau orașe mai mici de 10000 de locuitori).

Promovarea se realizeaza prin implicarea studenților din cadrul universităţii, în special a celor proveniți din medii defavorizate.

Reprezentanții USV au mai arătat că proiectul și-a propus îmbunătățirea serviciilor de consiliere și orientare profesională oferite de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC)  din cadrul USV, pentru creşterea echităţii sociale în vederea incluziunii sociale pentru cel puțin 1000 de studenţi înmatriculaţi la studii de licenţă.

Astfel, joi, 16 noiembrie a.c., a avut loc Conferința „Studentul USV – De la risc de excluziune la succes academic”, la care au participat peste 200 de studenți.

„Mai mult, proiectul urmărește creșterea angajabilității și reducerea riscului de abandon prin organizarea unei serii de campanii de conștientizare  privind importanța stagiilor de practică și a stagiilor de internship și  realizarea unei platforme web-based, construită pe o suită de baze de date, dedicată informării, comunicării și gestionării riscului de abandon universitar timpuriu”, se precizează în comunicat.

De asemenea, în cadrul proiectului, pe parcursul lunii decembrie vor avea loc conferințele „Profesii creative pentru secolul XXI”, ce va avea loc în data de 8 decembrie 2017, și „Succesul academic al studentului USV: stagii de practică, internship și voluntariat”, ce va avea loc pe 14 decembrie 2017.

 


Intră acum și în grupul de