Concursul tematic pentru elevii claselor VII-VIII „Suceava-Trecut și Prezent” va avea etapa locală pe 25 noiembrie 2017 şi are ca scop promovarea competiţiei şi performanţei în studiul istoriei şi geografiei locale


Intră acum și în grupul de

Etapa locală a Concursul tematic pentru elevii claselor VII-VIII “Suceava- Trecut şi Prezent” se va desfăşura sâmbătă, 25 noiembrie, la Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava, scopul concursului fiind promovarea în rândul elevilor a competiţiei şi performanţei în studiul istoriei şi geografiei locale.

Potrivit unul comunicat de presă al organizatorilor, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava va organiza sâmbătă, 25 noiembrie 2017, alături de parteneri, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava și Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, concursul tematic pentru elevi „Suceava – trecut şi prezent”.

“Scopul concursului este de a promova în rândul elevilor competiţia şi performanţa în studiul istoriei și geografiei locale, colaborarea între membrii echipajului și de a valorifica intra şi transdisciplinar conţinutul informaţiilor dobândite prin realizarea unei probe practice”, se precizează în comunicat.

Organizatorii menţionează că elementul de noutate introdus de acest concurs constă în faptul că dă posibilitatea elevilor claselor VII-VIII să-şi verifice cunoştinţele, în lipsa unor competiţii la acest nivel şi, în acelaşi timp, poate duce la mobilizarea elevilor şi sporirea motivaţiei pentru studiul aprofundat al istoriei și geografiei județului Suceava.

“Concursul se înscrie în grila de evenimente care marchează Ziua Bucovinei, a doua provincie care s-a unit cu patria mamă la 28 noiembrie, cu 99 ani în urmă și Centenarul Marii Uniri”, se arată în documentul citat.

În aprilie 2017, competiția s-a organizat la nivelul școlii, participând elevi din clasele a IV-a și a VIII-a, iar această etapă se va desfășura la nivel local, proiectul fiind avizat de ISJ Suceava.

La etapa locală pot participa maximum trei echipaje din fiecare şcoală, un echipaj fiind format din câte patru elevi.

Concursul are două probe, una scrisă, cu durata de 30 de minute, ce vizează cunoştinţe generale despre istoria şi geografia judeţului Suceava, iar proba practică are aceeaşi durată şi constă în stabilirea unui traseu turistic pe suport, cu precizarea a minim 5 obiective turistice, reprezintă “abordarea din perspectiva istorico-geografică a obiectivelor religioase, istorice de interes turistic, național și internațional din județul Suceava: cetăți, mănăstiri, rezervații naturale, toate reprezentând o bogăție inestimabilă a zonei de nord a Moldovei: Mănăstirea Dragomirna, Putna, Voroneț, Moldovița, Sucevița, Humor, Arbore sunt comori ce trebuie cunoscute de tânăra generație,.în cadrul acestui concurs interdisciplinar”.

“Evaluarea și premierea participanților este un moment prin care elevii sunt apreciați pentru cunoaşterea frumuseţilor județului nostru, a meșteșugurilor, a tradiţiilor şi obiceiurilor precum şi a unor obiective turistice cu încărcătură istorică și spirituală.

Acest concurs reprezintă un prilej de a cunoaşte alte dimensiuni ale educaţiei copilului, de a le cultiva sentimentul de mândrie prin declanşarea de emoţii și aprecieri asupra locului unde s-au născut și trăiesc, asupra comunității din care fac parte”, mai precizează organizatorii.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de