Elevi și studenți suceveni, premiați la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret


Intră acum și în grupul de

Elevi și studenți suceveni au fost premiați la cea de-a XV-a ediție a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, ce a avut loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, la RomExpo București.

La competiția organizată de Ministerul Tineretului și Sportului din România au participat la faza finală, în urma preselecției, elevi și studenți cu peste 35 de lucrări, împărțite pe trei secțiuni: Tehnologii ale viitorului, Tehnologia informației și Științe aplicate.

Potrivit unui comunicat al USV, studenții suceveni au obținut premiul I la secţiunea Ştiinţe aplicate cu lucrarea  „Micropompă electromecanică de vid și presiune” (autori: Dumitru Cernușcă, Mihaela Poienar, Sergiu Dan Pața, Bogdan Breabăn, coordonator prof. dr. ing. L. Dan Milici) și o mențiune la secțiunea Tehnologia informației cu lucrarea „Sistem de învățare interactivă” (autori: Dumitru Andronic, Verginica Magdalena Bălan, coordonator conf. dr. ing. Călin Ciufudean).

De asemenea, în cadrul Salonului au fost premiate și lucrări ale elevilor suceveni.

Astfel, premiul III la secţiunea Ştiinţe aplicate a fost obținut pentru lucrarea „Project Calypso” realizată de Andrei Ventuneac şi Ștefan Șovea de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, îndrumător prof. Victor Șutac, iar o mențiune a fost acordată în cadrul secţiunii Tehnologii ale viitorului pentru proiectul „Smart Shoes” (Pantofi inteligenți) realizat de Andrei Gheorghiță Aiuresei şi Iustin Ciprian Paiu de la Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, îndrumători prof. Olivia Macovei și prof. Ionuț Romanu.

„Juriul din acest an (format din reprezentanți ai OSIM și jurnaliști de știință) a fost surprins de numărul mare de proiecte ale tinerilor și de complexitatea acestora. Participanții acestei ediții au dat dovadă de multă imaginație și implicare în rezolvarea unor probleme complexe ce preocupă, în această perioadă, societatea”, a declarat, la final, Secretarul de Stat pentru Tineret, Gabriela Podașcă.


Intră acum și în grupul de