În municipiul Suceava apare „Poliția parcărilor” care va supraveghea parcările publice. Din 31 martie se introduce taxă și în parcările subterane


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în ședința de marți a Consiliului Local Suceava a fost înființat un serviciu specializat în cadrul Primăriei care se va ocupa cu gestionarea parcărilor publice din municipiu.

„Am înființat un serviciu de gestionare a parcărilor Primăriei, cu angajați care au fost redistribuiți din bazar, care stăteau la intrare, dar nu se mai plătește taxă acolo”, a spus Lungu.

El a spus că acest serviciu de parcări creat  avea ca obiect de activitate gestionarea tuturor parcărilor, cu plată sau fără plată, dar și toate parcometrele din municipiu.

Potrivit primarului, acest serviciu este un fel de „poliție a parcărilor” întrucât se va ocupa doar de buna funcționare a acestui sector.

El a mai anunțat că din luna martie 2018 parcările subterane care au fost construite cu fonduri europene nu se vor mai putea folosi gratuit întrucât se împlinesc cei cinci ani de la finalizarea proiectului.

Primarul a spus că parcările subterane au fost inaugurate la 1 decembrie 2012 pentru că a fost un constructor care a lucrat mai repede, dar proiectul s-a încheiat în martie 2013.

„Din luna martie vom percepe taxe. Gândim un sistem de taxare și va fi actualizat și programul actual”, a spus Lungu care a menționat că din 31 martie se vor percepe taxe pentru parcările subterane.

Primarul Ion Lungu a declarat săptămâna trecută în emisiunea Exclusiv 90 de minute că are zece proiecte de construire de parcări supraterane în fiecare cartier din municipiu recunoscând că locurile de parcare reprezintă o problemă presantă a municipiului Suceava.

 


Intră acum și în grupul de