Locatarii unui bloc de pe strada Baladei continuă demersurile publice prin care cer ca Primăria Suceava să rezolve problemele existente la un spațiu de joacă din zonă


Intră acum și în grupul de

Locatari ai blocului de locuințe nr. 11 din strada Baladei, nr. 3 din Suceava reclamă că Primăria Suceava nu a răspuns decât parțial solicitărilor lor de remediere a problemelor semnalate la locul de joacă din zonă și se întreabă dacă sucevenii, contribuabili de bună credință, ar trebui să declare grevă fiscală sau să emigreze având în vedere lipsa de transparență în cheltuirea banului public dublată de majorarea taxelor.

Într-un comunicat de presă, proprietarii blocului de locuințe nr. 11 din strada Baladei, nr. 3 din Suceava arată că în urma solicitărilor lor din luna iulie au primit o adresa emisă de către Municipiul Suceava-Direcția Generală a Domeniului Public în care se menționează că la locul de joacă respectiv au fost înlocuite sau reparate elementele din dotare, că gardul de protecție a fost mutat pentru lărgirea căilor de acces, că s-a turnat covor cauciucat pentru atenuarea șocurilor, au fost montate coșurile de gunoi lipsă precum și un regulament de utilizare a echipamentelor din dotarea locului de joacă.

Reprezentanții locatarilor susțin însă că prin lucrările efectuate nu s-au remediat toate problemele semnalate, numărul coșurilor de gunoi și cel al băncilor este până și astăzi mai mic decât numărul existent la data inaugurării investiției și că nici până astăzi nu s-a montat la intrarea în spațiul de joacă un panou de avertizare cu datele de identificare ale administratorului spațiului de joacă etc și nu s-a justificat montarea unui gard de „protecție” fără montarea unor porți de acces.

Ei recurg la imagini de arhivă cu respectiva zonă la inaugurare.

Aceiași locatari arată însă că CL Suceava a aprobat majorarea taxelor și impozitelor locale cu 19% în condițiile în care premierul Mihai Tudose a susținut că nicio unitate administrativ-teritorială nu va avea buget mai mic și nu sunt motive să majoreze taxele, că există o directivă europeană care prevede că pentru fiecare locuitor dintr-un municipiu, minim 2,5 mp să fie spații verzi, iar în Suceava sunt doar 1,9 mp de spații verzi, iar taxa de salubritate aproape s-a dublat pentru suceveni.

„Având în vedere lipsa de transparență în cheltuirea banului public și

dubla majorare a unor categorii de taxe într-un singur an, rămâne ca

cetățenii Municipiului Suceava, contribuabili de bună credință să declare

GREVĂ FISCALĂ sau să EMIGREZE?”, se întreabă locuitorii din blocul nr.11 de pe strada Balada nr.3

 

 


Intră acum și în grupul de