Transporturile rutiere de mărfuri, cifra de afaceri cea mai mare din județul Suceava. Firma cu cei mai mulți angajați, ACET SA, iar Egger România are cea mai mare cifră de afaceri


Intră acum și în grupul de

Domeniul de activitate cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Suceava sunt transporturile rutiere de mărfuri, cu o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, potrivit unei statistici întocmită de Smarters, prima agenție de growth hacking & online marketing din România.

Smarters a creat o hartă interactivă pentru ca, print-un mod simpli, să se poată vedea situația antreprenoriatului în România, fiind prezentată în cifre situația afacerilor din fiecare județ.

„Ideea acestei hărți a pornit în primul rând de la o problemă internă. De multe ori voiam să căutăm date despre anumite industrii sau județe, dar acestea erau foarte împrăștiate pe internet și greu de găsit. Și ne-am gândit că dacă noi avem această problemă, cu siguranță și alți români o au de asemenea. Așa a luat naștere harta” spune Toma Grozăvescu, fondatorul SMARTERS și inițiatorul proiectului.

Prima ediție a acestei hărți a fost realizată anul trecut, iar pentru că aceasta a avut un mare succes, informațiile cuprinse în hartă au fost actualizate, iar noua ediție a hărții aduce, pe lângă actualizarea datelor, lărgirea topurilor la primele cinci poziții și arată și numărul de companii de tip SRL-D din fiecare județ. Acestea, pe lângă cele mai populare domenii de activitate, cele mai mari companii și cei mai mari angajatori, care au existat și la prima ediție.

Conform acestei statistici, în județul Suceava sunt 14.550 firme dintre care 356 SRL-D.

Cel mai popular domeniu de activitate este cel al transporturilor rutiere de mărfuri, cu o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, urmată de fabricarea de furnire si a panourilor de lemn, cu o cifra de afaceri de 1, 4 miliarde de lei și de comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun cu o cifră de afaceri de 801,9 milioane lei.

Pe locul al patrulea sunt lucrările de construcții pentru cladiri rezidențiale și nerezidențiale cu o cifră de afaceri de 756 milioane lei, urmat de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun cu cifra de afaceri de 681,8 milioane lei.

După cifra de afaceri, în primele cinci firme două sunt de pe platforma industrială din Rădăuți-Dornești, respectiv Egger România și Egger Technologia.

Astfel, Egger Romania SRL este clasată pe primul loc cu cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei, urmată de Ambro SA cu cifră de afaceri de 284,2 milioane lei, Egger Technologia SRL cu cifră de afaceri de 266,7 milioane de lei, Valvis Holding Distribution SA cu cifră de afaceri 233,9 milioane de lei și Marelvi Impex SRL cu cifra de afaceri de 228,9 milioane de lei.

În ceea ce privește firmele cu cei mai mulți angajați, pe primul loc se află operatorul regional de apă, ACET SA Suceava cu 797 de angajați.

Pe locul al doilea se clasează Egger Romania SRL cu 693 de angajați, urmat de BETTY ICE SRL cu 635 de angajați, Ambro SA cu 592 de angajați și Expert IBB Construct SRL cu  432 de angajați.


Intră acum și în grupul de