Primăria Suceava face o nouă încercare pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare. De această dată se alocă 1,3 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare a monumentului și amenajare a zonei adiacente


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava lansează pentru a treia oară procedurile de licitație pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare.

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că a fost obținut avizul de la Ministerul Culturii pentru reabilitarea statutii ecvestre a lui Ștefan cel Mare și a zonei adiacente și crede că lipsa ofertanților la cele două licitații organizate până acum era și obținerea acestui aviz.

„De această dată vom scoate la licitație reabilitarea monumentului și amenajările exterioare”, a spus Lungu.

El a adăugat că pentru aceste lucrări costurile sunt estimate la 1,36 de milioane de lei, din care 800.000 de lei sunt pentru reabilitarea monumentului, iar restul pentru amenajările exterioare în condițiile în care până acum, la celelalte două licitații,  valoarea lucrărilor era de 562.000 de lei.

„Este o valoare mai mare și sperăm, de această dată, să avem ofertanți la licitație”, a spus primarul.

Lungu și-a exprimat dorința ca până în primăvară să fie licitația realizată și apoi să înceapă lucrările de reabilitare a monumentului în așa fel încât să fie finalizat până în noiembrie anul viitor.


Intră acum și în grupul de