Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au aplicat în luna noiembrie 68 de amenzi în valoare 139 000 de lei. Ei au retras de la comercializare 129 de butelii de aragaz


Intră acum și în grupul de

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a declarat, vineri, că în luna noiembrie au fost efectuate 236 de acţiuni de control în urma cercetării reclamaţiilor, dar şi a tematicilor regionale şi naţionale, fiind aplicate 29 de avertismente şi 68 de amenzi în valoare totală de 139 000 de lei, fiind retrase de la comercializare 129 de butelii de aragaz.

Latiş a spus că 7 avertismente şi 12 amenzi în valoare totală de 18 000 de lei au fost aplicate în urma controalelor privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea jucăriile şi au fost retrase de la comercializare produse în valoare de 1022 de lei, printre deficienţele constatate numărându-se netraducerea în limba română a etichetelor cu avertismentele pe clasa de vârstă, lipsa preţurilor şi neindicarea producătorului sau a distribuitorului.

El a precizat că alte cinci controale au vizat respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor privind buteliile de aragaz la producători. Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au aplicat 3 amenzi în valoare de 13 000 de lei şi au dispus retragerea de la comercializare a 129 de butelii în valoare de 14 490 de lei întrucât pentru reîncărcarea buteliilor verificarea ISCIR era expirată.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a mai spus că 38 de acţiuni de control au fost efectuate în domeniul comercializării peştelui în urma cărora au fost aplicate 6 avertismente şi 10 amenzi în valoare de 18 000 de lei, iar printre deficienţele constatate s-au numărat lipsa preţurilor şi lipsa etichetei în limba română la produsele provenite din import.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de