Flutur: Ambulatoriu pe patru nivele, spital de copii, compartiment pentru arși, chirurgie toracică, plastică, vasculară și oncologică, heliport cu lift exterior cu legătură la ATI, principalele investiții la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în cadrul ședinței extraordinare a CJ Suceava în care s-au alocat circa 9 milioane de lei pentru lucrări de investiții și se achiziție de aparatură medicală la Spitalul Județean Suceava, că investițiile în această unitate spitalicească vor continua anul viitor.

„Anul viitor vom continua seria de modernizări și investiții”, a spus Flutur.

El a arătat că una din investiții este noul ambulatoriu pe o suprafață de 4000 de mp, cu patru nivele, unde vor fi 24 de secții și patru subsecții.

Flutur a mai spus că prin Programul Operațional Regional 2014-2020 se va finanța un proiect de amenajare a unei piste heliport cu un lift exterior care să facă legătura cu secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

El a adăugat că dorește să fie dezvoltate spații pentru 15 domenii cum ar fi  chirurgia toracică, plastică, vasculară și oncologică, dar și un compartiment sau o secție pentru arși, arătând că e nevoie de un astfel de compartiment la Suceava.

Totodată, va fi extins blocul operator pentru a se putea face față la solicitările de la SJU Suceava.

Flutur a mai anunțat că pe Programul Operațional Comun România-Ucraina, ar urma să fie finanțat un proiect ce prevede realizarea unei legături supraterane între clădirea nouă a SJU Suceava și clădirile vechiului spital pentru a se evita situația actuală când este traversat bulevardul principal.

Mai mult, președintele CJ Suceava a anunțat că urmează să fie realizată și o cantină-restaurant pentru medici și aparținători, un bloc cu locuințe de serviciu pentru medici, dar și un spital pentru copii.

Flutur a spus că trebuie ca Guvernul să fie convins că Suceava are nevoie de fonduri pentru spitalul județean, dar și pentru celelalte spitale din județ.

El a apreciat că Spitalul din Vatra Dornei, aflat la mare distanță de Suceava, va trebui să fie „un punct întărit”, arătând că se vor face lucrări de modernizare, dar că la fel vor trebui făcute investiții și în spitalele din Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului și Siret.

Flutur le-a mai spus consilierilor județeni că va trebui gândită o strategie și în ceea ce privește centrele medico-sociale din județ.

 


Intră acum și în grupul de