Protest spontan la AJOFM Suceava. Peste 40 de persoane şi-au întrerupt complet activitatea


Intră acum și în grupul de

Angajații Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Suceava și cei ai Agenției Județene de Plăți și Inspecții Sociale au protestat, marți, timp de o oră și jumătate, în fața instituției, nemulțumiți de nivelul salarizării.

Anca Capverde, purtător de cuvânt la AJOFM Suceava, a declarat, pentru News Bucovina, că protestul a fost unul spontan, nu organizat de sindicat, la care au participat peste 40 de persoane, activitatea cu publicul fiind întreruptă între orele 10:00 și 11:30.

Anca Capverde a menționat că în anumite zone ale administrației publice s-au mărit salariile, la angajați care oricum aveau salarii mai mari decât cei din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă, și că nu ar trebui să fie diferențe salariale între angajații din diverse instituții publice.

Totodată, Anca Capverde a spus că protestul a fost și în semn de solidaritate cu salariații care din luna ianuarie a anului viitor vor încasa mai puțin decât salariul minim pe economie.

 „Sunt colegi funcționari care vor ajunge în ianuarie să aibă salariul sub salariul minim pe economie. Este vorba despre persoane cu studii superioare, pe post de inspector asistent și nu mi se pare normal ca tocmai cei care nu aveau asemenea salarii ca noi să primească deja majorări salariale, iar nouă să nu ni se comunice nicio perspectivă concretă”, a spus Anca Capverde.

Ea a explicat că toți angajații și-au întrerupt activitatea în timpul protestului spontan și că sucevenii care aveau de rezolvat diferite probleme au fost înțelegători.

„Angajații AJOFM au vorbit cu persoanele din hol, de la intrare. Din respect pentru cetățeni, le-am comunicat ceea ce facem. Activitatea s-a desfășurat foarte civilizat, iar după aceea am reluat imediat toate serviciile”, a mai arătat Anca Capverde.


Intră acum și în grupul de