Acasă Social Aproape 400 de brazi de Crăciun au fost confiscați de polițiști de...

Aproape 400 de brazi de Crăciun au fost confiscați de polițiști de la o firmă din Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au confiscat de la o firmă din municipiul Suceava aproape 400 de brazi de Crăciun care urmau să fie comercializaţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.



Potrivit IPJ Suceava, marți, 12 decembrie a.c., o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, sprijiniți de o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Suceava, administrată de un localnic de 46 de ani, privind legalitatea achiziției, deținerii și comercializării pomilor de Crăciun.

Astfel, s-a constatat faptul că la sfârșitul săptămânii trecute bărbatul a achiziționat de la o societate comercială din județul Brăila 400 pomi de Crăciun, fără ca în avizul de însoțire secundar să fie consemnată proveniența și fără a avea valid codul unic generat de aplicația informatică în domeniul silvic.

„Bărbatul de 46 de ani a pus la dispoziția echipei de control pomii cumpărați, ocazie cu care, în urma inventarierii, s-a constatat faptul că acesta a achiziționat numai 381 de  brazi de Crăciun”, a precizat Poliția Suceava.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a celor două persoane juridice, cu amenzi în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 și confiscarea celor 381 pomi de Crăciun din specia brad, în valoare de 15.240 lei, ce au fost predați în custodia Ocolului Silvic Pătrăuți.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia atunci când i-au la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun.

„Atragem atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun să se desfăşoare în deplină legalitate”, a menționat IPJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version